15.1.2013

Vuoden 2012 viimeiset neuletyöt.


 Vähän jäänyt tämän postauksen tekeminen. Syytän siskoa joka pihtasi kuvien lähettämistä mulle ;)

Iskälle tein joululahjaksi pilkkihanskat. Ikäänkuin sormikkaat, joissa sormiosuudet yltävät puoliväliin sormea ja lisäksi peukaloalukuunottamatta muille sormille on huppu.
Lankana novitan jotain sukkalankaa jonka nimeä en muista eikä vyöte ole enää tallella. Puikkoina ne kolmepuolet. Silmukkamäärää en enää tarkkaan muista mutta jotain 44-50 välissä. Ohje on ihan omasta päästä, mutta googlettamalla löytyy kyllä ohjeita.
Kuvassa hanskat ovat iskän kädessä :)

Pilkkihanskat/kynsikkäät

Äiti sai villasukat, jotka on tehty värjäämättömästä villalangasta. Lanka on vanhaa, saatu perhetutulta vuosia sitten. Mietin tuon langan värjäämistä, mutta se vähän jäi kun ei ole sellaista ennen tehnyt, enkä oikein tiedä mistä neuvoja siihen puuhaan hakisi.
Puikkoina tais olla neloset, tai ne kolmepuolet mitä likipitäen aina käytän. Ohje on täältä, saman ohjeen mukaan tein kesällä itselleni vaaleanpunaiset villasukat

Sisko sai siililapaset, jotka on nimennyt jo :D
Lanka on samaa kuin pilkkihanskoissa eli novitan jotain sukkalankaa , "piikkilanka" kotikullan pippaa  ja puikkoina ne kolmepuolet.
Lapaset on tehty ihan peruslapasten ohjeella ja kiilapeukalolla. Varren jälkeen kämmenselän puolella neulotaan kahdella langalla, eli tuolla harmaalla ja sitten "piikkilangalla".
Nenä ja silmät on tehty jälkikäteen mustalla seiskaveikalla. 

<3


Kaikki taisivat olla lahjoihinsa tyytyväisiä, sisko eritoten :)
Saivat he meiltä muutakin noiden neuleiden lisäksi.

Mekin olimme olleet ilmeisesti hyvin kilttejä, tai sitten joulupukki oli vain anteliaalla tuulella.

Vuosi 2013 on alkanut hyvin. Vielä on viikko työharjoittelu jäljellä, sen jälkeen tekemiset ovat taasen avoinna.
Niin ja olemme me jo kerenneet avomieheni ja ex-kämppikseni kanssa käydä seilailemassa itämerelläkin tämän vuoden aikana!1 kommentti: