19.2.2013

Atria Itämaiset mikroateriat

Kuulun hopottajiin, ja testattavana oli tällä kertaa Atrian itämaiset mikroateriat. Ruokia on kolmea eri makua.
Valmistaja kuvailee ruokiaan näin:Chicken Vindaloo

Aito intialainen curryannos, jossa on suomalaista broileria, riisiä, porkkanaa ja papuja sekä runsaasti intialaisittain maustettua Vindaloo-kastiketta. Aterian mausteina on käytetty mm. chiliä, currya, inkivääriä ja valkosipulia. Vindaloo on suosittu intialainen curry-annos, jolle on ominaista vahva ja lempeän mausteinen maku. Atrian makumittarilla maun vahvuus on ”medium”.

 Chicken Rogan Josh

Ateriassa on aito itämainen lämmin makumaailma ja se on tehty suomalaisesta broilerista. Lisäksi ateriassa on riisiä runsaalla kashmirilaisittain maustetulla tomaattisella Rogan Josh-kastikkeella. Aterian mausteina on käytetty mm. valkosipulia, korianteria, kanelia, ja kardemummaa. Rogan Josh tarkoittaa intohimoa, kuumuutta ja punaista väriä, joka kuvaa annoksen makumaailmaa. Atrian makumittarilla maun vahvuus on ”medium”.

 Chicken Teryaki Korean Style

Tuoteperheen kolmas, tulinen vaihtoehto. Annos sisältää suomalaista broileria, nuudelia, paprikaa, valkosipulin versoa ja pinaattia sekä korealaisittain maustettua teryaki -kastiketta. Mausteina mm. seesaminsiemenet, inkivääri ja chili. Annoksesta kolmannes on kasviksia. Teryaki on japanilaisessa keittiössä suosittu valmistustapa, jolle on ominaista makean soijakastikkeen käyttö. Korealaiseen teryakiin kuuluu mm. seesaminsiemenet. Atrian makumittarilla maun vahvuus on ”medium”.


Maisteltiin avomieheni kanssa näitä, hän pitää tulisemmasta ruuasta ja minä en kykene semmoisia syömään.
Näistä omaan makuuni ainut syötävä oli 
Chicken Rogan Josh.
Suosittelisin näitä ruokia mausteisen ruuan ystäville.
Muihin valmisruokiin verrattuna nämä erottuivat edukseen miellyttävän ulkonäön perusteella- niin pakkauksen kun ruuan ulkonäönkin suhteen.

Mies teki pienet arvioit näistä

Chicken Teryaki Korean Style :
Väri:Tumma, soijamainen
Tuoksu: Multainen, jotain tuttua mutten saa päähäni, että mikä
Ulkonäkö: Suorastaan oksettava. Pitkiä nuudeleita(?) tummassa kastikkeessa.
Maku:Mausteinen turve(Disclaimer: Turvetta en ole maistanut)Aika mitäänsanomaton maku

Ei jatkoon.Chicken Vindaloo:

Väri:Keltainen curry. Miellyttävä

Tuoksu: Kurkuma/curry erottuu selkeästi

Ulkonäkö: Miellyttävin näistä kolmesta vaihtoehdosta. Kasviksista tuleva mm. vihreä väri luo hyvän kontrastin.

Maku: Vesikerma-curry. Ei miellytä, muttei ole huonoakaan. Koostumus kastikkeessa (turhan) löysähkö. Kasviksista plussaa.

Jatkoon
Chicken Rogan Josh:
Väri:Punaisenruskea. Tulee mieleen chili con carne.
Tuoksu: Sitruunainen, muttei pistävä.
Ulkonäkö: Aika perus valmisruoka.
Maku: Tomaattinen, aika mausteinen. Veden maun tässäkin huomaa. Testin kolmesta vaihtoehdosta mausteisin. Tämän laittaisin kategoriaan hot, enkä medium.

Jatkoon

http://www.atria.fi/kokkaamo/ <-- Käykää kurkkaamassa! Sivustolta löytyy kisa, jossa äänestämällä näistä ruuista omaa  suosikkiaan voi voittaa lahjakortin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti