15.5.2015

Juttuja ystävän vauvalle

Ihana ystäväni kertoi odottavansa vauvaa, ja kun sukupuoli selvisi(niin varmasti kuin sen nyt voi syntymättömältä selvitä) niin aloin neulontapuuhiin
En ole ikinä neulonut villatakkia enkä villahousuja tai mitään niiden tapaistakaan joten tämä oli sillä saralla vähän harjoittelua.
Nämä neulomukset eivät ole mitään 100% täydellisesti onnistuneita, mutta niiden mukana on neulottu paljon rakkautta ja lämpimiä ajatuksia <3Erityisen epäonnistuneet ovat villatakin saumat. Joku voisi antaa mulle yksityisopetusta neulekappaleiden yhteenkiinnityksessä!

Koetin etsiä näihin neulomuksiini jotain aivan perusohjetta ilman mitään kummempia krumeluureja mutta ei oikein löytynyt.  Tokihan nyt kun sain nämä valmiiksi niin novita julkaisi juuri semmoisen ohjeen mitä olisin kaivannut, mutta no kokeilaan niitä sitten seuraavalla kerralla.
Ohjeen löysin siis loppujenlopuksi vuoden 2008 novitan muksu extrasta, ohjeessa kylläkin oli pintakuviointia mutta jätin ne tekemättä, koska tosiaan en ole tämmöisiä vaatekappaleita ennen neulonut ja en halunnut yrittää liian vaikeasti.
Kooksi valitsin ohjeen toiseksi pienimmän koon joka oli 68-74, vauvan laskettuaika kun on kesäkuussa ja silloin toivottavasti villavaatteille ei ole käyttöä joten näiden olisi tarkoitus olla sopivia syksyllä/talvella.
Kaikissa resoireissa käytin 3mm neulepuikkoja, muutoin neuloin 3,5mm neulepuikoilla sekä housuissa apuna oli myös 3,5mm paksuinen ja 60cm pituinen pyörröpuikko.
Lankana oli Vikingin babyull joka on 100% merinovillalanka, tämä sävyssä 322 eli tuollainen vaaleansininen. Lankaa kului hyvin tarkalleen 500g joista hiukan enemmän housuihin. Varasin lankaa kilon *silmien pyöräytys* joten sitä on vielä puolet jäljellä.
Housujen raidoissa sekä sukissa&tumpuissa käytin petroolin välistä novita woolia joka on 100% villalanka ja novitan versio vauvojen neuleisiin tarkoitetuista langoista.
Hyvin huomasi kuinka paljon pehmeämpää toi Vikingin babyull oli verrattuna novitan lankaan.
Villatakin napit löysin lankamaailmasta ja ovat mielestäni aika hauskat :)
Sukissa ja tumpuissa olen käyttänyt samaa ohjetta kuin muissakin vastaavissa, koko on hiukan vastasyntyneen kokoa suurempi. Neuloin lyhyillä 3mm sukkapuikoilla, silmukkamäärää en enää tarkkaan muista mutta jotain nelisenkymmentä varmaankin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti